Evence Coppéelaan - Genk

Beschrijving 

Met de werken aan de Evence Coppéelaan komt een einde aan de overmaatse, volledig op de wagen gerichte, verbinding tussen Winterslag/C-mine en het centrum. In de plaats komt veel meer ruimte voor groen en watervoorziening en voor de zachte weggebruiker. Alle autoverkeer wordt samengebracht aan één zijde en het parkeren wordt gebundeld in enkele compacte parkeerzones. Verschillende pleinen over de rijweg heen moeten zorgen voor een betere oversteekbaarheid voor fietsers en wandelaars en het (be)leven langs de weg aangenamer maken. De schoolomgeving krijgt de nodige aandacht. Met de heraanleg wordt ook de riolering aangepakt en worden er hemelwatervoorzieningen ingepast.

De heraanleg zal plaatsvinden over de gehele Evence Coppéelaan en het deel Bochtlaan tussen de Winterslagstraat en de Jan Habexlaan.

Om de hinder voor omwonenden en handelaars minimaal te houden, zal er gewerkt worden in 5 zones en fasen:

 Zone/fase 1: Westerring – AVEVE
 Zone/fase 2: AVEVE – school: november
 Zone/fase 3: school – Winterslagstraat
 Zone/fase 4: kruispunt Winterslagstraat
 Zone/fase 5: Hof Van Gan – Jan Habexlaan

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Evence Copéelaan, Genk, Limburg, België
Bouwheer 
Stad Genk, Fluvius
Uitvoeringstermijn
1 jaar 4 maanden
Start werken
08-2023
Einde werken
12-2024