Spoorbypass & Tangent - Mechelen

Beschrijving 

Sinds de lente van 2019 is in het kader van het Mechelse stationsproject druk gewerkt aan de aansluiting van de tangent op de N15 aan de Nekkerhal en de voltooiing van de nieuwe verbindingsweg. De ruwbouw van de Tangent werd al in 2018 afgerond door een consortium waar Franki Construct ook al deel van uitmaakte. De voorbije jaren is werk gemaakt van nieuwe kruispunten, fiets- en voetpaden en verschillende fietstunnels en -bruggen. Het is een klus die Franki Construct en Willemen Infra samen aanpakten.

De Tangent is 2,6 km lang en moet zowel de stationsomgeving als de ring rond Mechelen (R12) ontlasten en voor vlotter doorgaand verkeer zorgen. Eind 2021 werd de nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers in gebruik genomen. Dit veilige en comfortabele traject langsheen de Tangent verbindt de fietsostrades naar Antwerpen en Brussel. Eerder al werd een ondergrondse parking voor 2.000 wagens in gebruik genomen en werd de spoorbypass gerealiseerd. De Tangent en Margaretatunnel (755 meter) werden begin juli 2022 opengesteld voor het verkeer. 

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Douaneplein 10, Mechelen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Infrabel
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki Construct, Willemen Infra, Besix, CEI-De Meyer, Jan De Nul
Studiebureau 
TUC Rail
Uitvoeringstermijn
9 jaar
Start werken
07-2013
Einde werken
07-2022