Mechelse tangent wordt afgewerkt

Prev Next

Voor het Mechelse stationsproject is een nieuwe fase aangebroken. Willemen Infra startte begin deze maand de voorbereidende werken voor de aansluiting van de tangent op de N15 aan de Nekkerhal. Daarna start de voltooiing van de nieuwe verbindingsweg. De werken zullen ongeveer 2,5 jaar in beslag nemen.

De ruwbouw van de tangent werd anderhalf jaar geleden afgerond door een consortium waar ook Franki Construct deel van uitmaakte. Zo liggen onder andere de tunnels onder de spoorweg aan de Brusselsesteenweg en een nieuwe brug over de Dijle al klaar. Wat nog volgt zijn nieuwe kruispunten, het wegdek, nieuwe fiets- en voetpaden en ook verschillende fietstunnels en -bruggen. Het is een klus die Willemen Infra samen met Franki Construct aanpakt.

Allereerst wordt de Brusselsesteenweg aangesloten op de nieuwe tangent. Tegelijk wordt over de Brusselsesteenweg een nieuwe fietsbrug gebouwd die de verbinding maakt met de Kruisbaan. De Jubellaan krijgt een nieuw kruispunt dat aansluit op de nieuwe autotunnel onder de Leuvense Vaart. Het kruispunt van de Europalaan met de Jubellaan wordt omgevormd tot een T-kruispunt. Onder de Jubellaan komt een fietstunnel die uitgeeft op de Colomalaan en de Colomabrug.

De tangent en zijn voet- en fietspaden worden doorgetrokken over de Leuvensesteenweg. Daar komt ook een nieuwe fietsverbinding, de zogenaamde fietspuzzel. Tussen de spoorweg en fuifzaal De Loods is het traject van de toekomstige tangent al goed zichtbaar. Ook hier komt een nieuw kruispunt om de N15 aan te sluiten op de nieuwe ontsluitingsweg.

De tangent is in totaal 2,6 km lang. Hij moet zowel de stationsomgeving als de ring rond Mechelen (R12) ontlasten en voor vlotter doorgaand verkeer zorgen. Als alles volgens plan verloopt, kan de verbindingsweg eind 2021 in gebruik genomen worden.

 

13 augustus, 2019 - 10:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.