Ontmijningsinstallatie DOVO - Langemark-Poelkapelle

Beschrijving 

Franki Construct stond in voor de bouwkundige werken van de nieuwe ontmijningsinstallatie in Langemark-Poelkapelle. De Final Completion Civil Work werd in september 2016 bevestigd door Dynasafe Demil Systems AB.

De Belgische ontmijningsdienst DOVO had op zijn basis in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle een installatie om achtergebleven oorlogsmunitie te ontmantelen, die behalve springstof ook andere giftige componenten bevat, zoals bijvoorbeeld fosfeengas. De installatie ging in augustus 2012 stuk toen er een gasbom in ontplofte.

Eind 2014 maakte Defensie bekend dat het de opdracht voor de verwerking van een installatie voor de vernietiging van toxische projectielen had gegund aan het Zweedse Dynasafe Demil Systems AB, een wereldspeler op het vlak van opruimen en beheren van munitie en andere gevaarlijke stoffen.

Dynasafe deed beroep op Franki Construct voor het design, de engineering en de bouw van het gebouw waarin de ontmantelingsinstallatie moest worden ondergebracht. In de nieuwe installatie worden het gifgas en het metaal van de projectielen samen vernietigd.

De Design & Build opdracht omvatte ook de plaatsing van alle speciale technieken in het gebouw, zelfs van specifieke delen van de process piping van de ontmantelingsinstallatie, alsook de omgevingsaanleg en de eigenlijke ontmantelingsinstallatie. Die werd eerst volledig opgebouwd in Zweden en na transport naar België in het gebouw gelift en gemonteerd.

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & Logistiek - Renovatie - Design & Build

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Kampstraat 37, Staden, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Dynasafe Demil Systems AB
Eindgebruiker 
DOVO-SEDEE
Studiebureau 
BM Engineering
Oppervlakte bovengronds 
900m²
Uitvoeringstermijn
8 maanden
Start werken
01-2016
Einde werken
09-2016