Franki Construct is rond met bouw ontmijningsinstallatie DOVO

Prev Next

Franki Construct heeft de Design & Build opdracht voor de bouwkundige werken van de nieuwe ontmijningsinstallatie voor DOVO in Langemark-Poelkapelle afgerond. De Final Completion Civil Work werd zopas bevestigd door Dynasafe Demil Systems AB.

De Belgische ontmijningsdienst DOVO had op zijn basis in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle een installatie om achtergebleven oorlogsmunitie te ontmantelen, die behalve springstof ook andere giftige componenten bevat, zoals bijvoorbeeld fosfeengas. De installatie ging in augustus 2012 stuk toen er een gasbom in ontplofte.

Eind 2014 maakte Defensie bekend dat het de opdracht voor de verwerking van een installatie voor de vernietiging van toxische projectielen had gegund aan het Zweedse Dynasafe Demill Systems AB, een wereldspeler op het vlak van het opruimen en beheren van munitie en andere gevaarlijke stoffen.

Dynasafe deed beroep op Franki Construct voor het design, de engineering en de bouw van het gebouw waarin de ontmantelingsinstallatie moest worden ondergebracht. In de nieuwe installatie zal het gifgas en het metaal van de projectielen samen worden vernietigd.

De Design & Build opdracht omvatte ook de plaatsing van alle speciale technieken in het gebouw, zelfs van specifieke delen van de process piping van de ontmantelingsinstallatie, alsook de omgevingsaanleg en de eigenlijke ontmantelingsinstallatie. Die werd eerst volledig opgebouwd in Zweden en na transport naar België in het gebouw gelift en gemonteerd.

13 oktober, 2016 - 09:30