PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Ontmijningsinstallatie DOVO - Langemark-Poelkapelle
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Industriebouw & logistiek
Integrale projecten
Design & Build

Aannemingsbedrijven
Franki Construct

locatie
Kampstraat 37
8840 Staden
België
West-Vlaanderen BE

Bouwheer
Dynasafe Demil Systems AB

Eindgebruiker
DOVO-SEDEE

Studiebureau
BM Engineering

Oppervlakte bovengronds
900m²

Uitvoeringstermijn 
8 maanden

Start werken 
01-2016

Einde werken 
09-2016


 

Franki Construct stond in voor de bouwkundige werken van de nieuwe ontmijningsinstallatie in Langemark-Poelkapelle. De Final Completion Civil Work werd in september 2016 bevestigd door Dynasafe Demil Systems AB.

De Belgische ontmijningsdienst DOVO had op zijn basis in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle een installatie om achtergebleven oorlogsmunitie te ontmantelen, die behalve springstof ook andere giftige componenten bevat, zoals bijvoorbeeld fosfeengas. De installatie ging in augustus 2012 stuk toen er een gasbom in ontplofte.

Eind 2014 maakte Defensie bekend dat het de opdracht voor de verwerking van een installatie voor de vernietiging van toxische projectielen had gegund aan het Zweedse Dynasafe Demil Systems AB, een wereldspeler op het vlak van opruimen en beheren van munitie en andere gevaarlijke stoffen.

Dynasafe deed beroep op Franki Construct voor het design, de engineering en de bouw van het gebouw waarin de ontmantelingsinstallatie moest worden ondergebracht. In de nieuwe installatie worden het gifgas en het metaal van de projectielen samen vernietigd.

De Design & Build opdracht omvatte ook de plaatsing van alle speciale technieken in het gebouw, zelfs van specifieke delen van de process piping van de ontmantelingsinstallatie, alsook de omgevingsaanleg en de eigenlijke ontmantelingsinstallatie. Die werd eerst volledig opgebouwd in Zweden en na transport naar België in het gebouw gelift en gemonteerd.

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & Logistiek - Renovatie - Design & Build

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.