Koning Boudewijnlaan - Hasselt

Beschrijving 

De Koning Boudewijnlaan wordt over de volledige breedte vernieuwd tussen de Elfde Liniestraat en de Voorstraat. Op de weghelft langs de oude brandweerkazerne legt Willemen Infra een dubbelrichtingsfietspad en vrije busbanen aan. In elke rijrichting krijgt de trambus twee smalle betonsporen in een groene bedding.

Aan de kant van het zwembad leggen we een dubbelrichtingsfietspad en een breed voetpad aan. Voor het gemotoriseerd verkeer voorzien we hier opnieuw één rijstrook per richting.

De hele ingreep transformeert de Koning Boudewijnlaan tot een aangename en veilige omgeving voor fietsers en voetgangers. De langsparkeerstrook wordt omgevormd tot een fiets- en wandelboulevard die met een bomenrij en groenzone afgescheiden wordt van het autoverkeer.

De werken kaderen in de aanleg van het nieuw trambustracé tussen Hasselt en Maasmechelen. Dit is het startschot in de realisatie van hoogwaardig openbaar vervoer tussen beide steden. Om de elektrische trambus zo snel mogelijk te kunnen inzetten, worden eerst een aantal quick wins uitgevoerd. De heraanleg van de Koning Boudewijnlaan in Hasselt is er de eerste van.

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Koning Boudewijnlaan, Hasselt, Limburg, België
Bouwheer 
De Werkvennootschap
Start werken
06-2023