Vervanging geluidsschermen R0 - Beersel-Drogenbos

  • Grondplan werken
     
    Grondplan werken
Prev Next
Beschrijving 

Op de ring rond Brussel (R0) van Woutersbrakel tot Drogenbos maakte de verouderde snelwegverlichting plaats voor energiezuinige ledverlichting. De stalen vangrails werden vervangen door betonnen stootbanden. Willemen Infra plaatste over een afstand van 3,6 km nieuwe geluidsschermen.

De oude schermen werden afgebroken en er werden ook schermen geplaatst op locaties waar er voorheen nog geen schermen stonden. De nieuwe, betonnen schermen zijn een stuk hoger en werden over een langere afstand geplaatst. De ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai vermindert en de leefbaarheid van de omgeving verbetert. Er werd bovendien gebruik gemaakt van een nieuw type geluidsschermen. Het plaatsen van de geluidsschermen werd gecombineerd met het onderhoud van een aantal groenzones langs de R0.

De sterkte van Willemen Infra bij dergelijke projecten is dat het zo goed als alles in eigen beheer uitvoert. Voor alle werken heeft Willemen Infra eigen personeel en machines. Ook de geluidsschermen plaatst het volledig zelf. 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
R0, Drogenbos, Vlaams Brabant, België
R0, Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Brabant
Bedrag 
€7.100.000
Uitvoeringstermijn
10 maanden
Start werken
05-2019
Einde werken
03-2020