Bruggen E40 - Merelbeke

Beschrijving 

In Merelbeke werden twee bruggen van de E40 vernieuwd én verbreed, en aangepast aan het veel zwaarder geworden (uitzonderlijk) verkeer: de brug over de Tijarm (een zijarm van de Schelde) en de brug over de Oude Gaversesteenweg. Een tijdelijke brug zorgde ervoor dat het verkeer op de E40 in beide richtingen mogelijk bleef tijdens de werkzaamheden.

Er werd ruimte gemaakt voor twee vluchtstroken en ruimte gelaten voor een vierde rijstrook, mocht die in de toekomst gewenst zijn. Langs beide zijden van de E40 werden geluidsschermen van vier meter hoog voorzien. De brug over de Tijarm werd langer gemaakt, waardoor een parallelle weg onder de brug past om bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde te verbinden met de omliggende wegen.

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Oude Gaversesteenweg , Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België
Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen Infra, Franki Construct
Studiebureau 
Arcadis
Overspanning 
13m
Uitvoeringstermijn
1 jaar 7 maanden
Start werken
04-2017
Einde werken
11-2018