PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Bruggen E40 - Merelbeke
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Bruggen
Wegenbouw

Aannemingsbedrijven
Franki Construct
Willemen Infra

locatie
Oude Gaversesteenweg
9820 Merelbeke
België
Oost-Vlaanderen BE
Merelbeke
België
Oost-Vlaanderen BE

Bouwheer
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen

Tijdelijke handelsvennootschap
Willemen Infra, Franki Construct

Studiebureau
Arcadis

Overspanning
13m

Uitvoeringstermijn 
1 jaar 7 maanden

Start werken 
04-2017

Einde werken 
11-2018


 

In Merelbeke werden twee bruggen van de E40 vernieuwd én verbreed, en aangepast aan het veel zwaarder geworden (uitzonderlijk) verkeer: de brug over de Tijarm (een zijarm van de Schelde) en de brug over de Oude Gaversesteenweg. Een tijdelijke brug zorgde ervoor dat het verkeer op de E40 in beide richtingen mogelijk bleef tijdens de werkzaamheden.

Er werd ruimte gemaakt voor twee vluchtstroken en ruimte gelaten voor een vierde rijstrook, mocht die in de toekomst gewenst zijn. Langs beide zijden van de E40 werden geluidsschermen van vier meter hoog voorzien. De brug over de Tijarm werd langer gemaakt, waardoor een parallelle weg onder de brug past om bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde te verbinden met de omliggende wegen.

 

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.
Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.