Tramstelplaats Marconi - Brussel

Beschrijving 

Tramstelplaats Marconi beschikt over 22 sporen en biedt plaats aan 75 trams in het stallingsgedeelte en nog eens tien in de onderhoudshal. Een nieuwbouw huisvest de administratieve diensten. Tijdens de bouw ging bijzondere aandacht naar de harmonieuze integratie van het gebouw in haar groene omgeving en het ecologische aspect. Zo beschikt de stelplaats over een bekken dat regenwater opvangt voor het sanitair en het wassen van de trams, maar ook over een warmtepomp, 600 zonnepanelen, slimme ledverlichting, enz. Marconi is BREEAM ‘Very Good’. 

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Ruisbroeksesteenweg 73, Ukkel, Brussels, België
Bouwheer 
Brusselse Vervoersmaatschappij (MIVB)
Architecten 
Altiplan
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki Construct, Kumpen
Studiebureau 
Sweco Belgium, Transamo
Oppervlakte bovengronds 
27 000m²
Bijzondere kenmerken
Uitvoeringstermijn
2 jaar 7 maanden
Start werken
09-2015
Einde werken
04-2018