Bouw tramstelplaats Marconi op schema

Prev Next

Franki Construct en Kumpen zijn in september in opdracht van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gestart met de bouw van tramstelplaats Marconi. Er komt ook een gloednieuw kantoorgebouw en een nieuwe werkplaats. Zoals je kan zien in bovenstaande video schieten de werken goed op.

Franki Construct en Kumpen hadden eerder al de voorbereidende fase afgewerkt: een voorlopige openluchtdepot om 28 trams te herbergen langsheen de Ruisbroeksesteenweg in Ukkel en een kleiner, modulair kantoorgebouw. Deze zullen in gebruik blijven tot wanneer de definitieve stelplaats in de tweede helft van 2017 wordt opgeleverd. Op dit moment is De Waal Palen aan de slag op de site. Het zorgt voor de plaatsing van 1500 grondverdringende schroefpalen.

De Marconistelplaats komt op een terrein van 3,7 hectare. Daarvan wordt 2,3 hectare overdekt. De nieuwe stelplaats zal 75 trams van het type 3000 en 4000 kunnen stallen. Het onderhoudsatelier zal 15 trams tegelijk kunnen opvangen. Daarnaast bouwen Franki Construct en Kumpen nog een administratief gebouw met een ontvangstzaal en een ontspanningsruimte voor de trambestuurders. De totale investering bedraagt ruim 50 miljoen euro.

15 december, 2015 - 22:45