Renoir - Evere

Beschrijving 

Dit project werd ontworpen door MDW Architecture en zal worden beheerd door Everecity. 160 gezinnen zullen hier komen wonen in 96 sociale woningen en 64 middenklassewoningen, verdeeld over zes gebouwen die rond twee voetgangerspleintjes zijn gesitueerd. Er is ook een polyvalente zaal voor de wijk gepland, alsook verschillende collectieve ruimten die voor leven zullen zorgen aan de voet van de gebouwen (wasserij, herstelateliers, botanische serres, ...). Ondergronds voorziet dit project in 106 autoparkeerplaatsen en er zijn maar liefst 438 fietsparkeerplaatsen.

Het project biedt niet alleen een antwoord op de vraag naar sociale huisvesting, maar streeft ook verschillende doelstellingen na, te beginnen met een optimale integratie in de wijk Germinal en het creëren van banden onder de bewoners via deze talrijke collectieve voorzieningen.

Een belangrijk aandachtspunt is ook het ecologische aspect. Het project is gesitueerd in een gebied dat bijzonder rijk is aan biodiversiteit en werd zo ontworpen dat de landschappelijke kwaliteiten zoveel mogelijk behouden blijven. De bodemoppervlakte is zo veel mogelijk doorlaatbaar, terwijl zachte mobiliteit wordt aangemoedigd. De bestaande stedelijke landbouwgebieden worden bestendigd als instrumenten voor sociale cohesie.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
RUe Auguste Renoirstraat, Evere, Brussels, België
Bouwheer 
SLRB-BGHM
Eindgebruiker 
Everecity
Architecten 
MDW Architecture
Studiebureau 
Tractebel
Start werken
04-2023