ICO Windpark - Zeebrugge

Beschrijving 

De haven van Zeebrugge beschikt voortaan over het grootste windmolenpark on shore op één site in Vlaanderen. Wij namen onder meer het bouwen van de sokkels van de 11 windturbines voor onze rekening. 

Het park heeft een vermogen van 44 MW aan groene energie die wordt benut door ICO zelf, maar ook door aangemeerde schepen en gebouwen en gezinnen in de buurt. Op termijn moeten ook de 100.000 elektrische wagens die elk jaar per schip in de haven toekomen, met deze stroom opgeladen worden. Met 308 laadpunten in het park voorziet ENGIE het grootste elektrische laadeiland voor voertuigen in ons land. Naast de sokkels voor de windturbines bouwden we ook de werkplatformen voor het opstellen van de kranen waarmee de windmolens werden opgebouwd.

Bij de realisatie van de sokkels plaatsten we de paalfunderingen en stonden we in voor het bemalen en uitgraven van de bouwput en voor het plaatsen van de wachtbuizen en de werkvloer in beton. Per sokkel was maar liefst 500 m³ beton nodig. Die hoeveelheid werd in één dag gestort. De elfde en laatste sokkel werd gebetonneerd op 4 juni 2020. De werkplatformen ter voorbereiding van de eigenlijke opbouw van de windturbines waren in mei al klaar.

De coronacrisis had, net als de bijzonder natte winter, gelukkig maar in beperkte mate een invloed op het vooropgestelde schema. 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Isabellalaan 1, Zeebrugge, België
Bouwheer 
ICO Windpark, ENGIE Electrabel
Uitvoeringstermijn
8 maanden
Start werken
10-2019
Einde werken
06-2020