CALA building - Luik

Beschrijving 

Verbouwing van een kantoorgebouw. Volledige renovatie van het gebouw bekend als de voormalige Assurances Liégeoises.
De transformatie van dit gebouw uit de jaren negentig vond plaats in een context van modernisering en het creëren van nieuwe kantoorruimte in de stad Luik. In deze zeer concurrerentiële sector bleek het van essentieel belang om het gebouw zowel uit architectonisch en esthetisch oogpunt als op het gebied van energieprestaties aan te passen.

De werken betreffen :

  • De algemene renovatie van de kantoorverdiepingen (afwerking + techniek);
  • Transformatie van de gevels;
  • Vervanging van de ramen;
  • Wijziging van de bekleding - verwijderen van steen en isolatie, vervangen door gips Isolatie - buiten de stenen benedenverdieping;
  • Plaatsing van zonneschermlamellen + roosters (reiniging) op de voorgevels;
  • Een nieuw dak.

Op een totale oppervlakte van 30.000 m² bedraagt de totale verhuurbare oppervlakte 20.101 m² op 10 verdiepingen (G+9), verdeeld over 2 vleugels. Het gebouw beschikt ook over talrijke parkeerplaatsen en een archiefruimte met een oppervlakte van +/- 1.560 m². De begane grond bestaat uit +/- 460 m² kantoorruimte en een privé patio. De eerste, tweede en derde verdieping zijn samengesteld uit +/- 2.034 m² met 4 sanitaire blokken en 2 liften. Deze verdiepingen zijn indeelbaar en worden gebruiksklaar opgeleverd.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Bvd Avroy 39, Liège, Liege, België
Bouwheer 
CALA (Centre d'affaires Liège Avroy), Immobel
Architecten 
Altiplan
Studiebureau 
B.E.L.
Bijzondere kenmerken
Uitvoeringstermijn
2 jaar 5 maanden
Start werken
08-2018
Einde werken
01-2021