Willemen Infra

VASTE BETONCENTRALES

Onze 4 gecertificeerde betoncentrales in Gent, Brugge, Schoten en Lummen produceren zowel voor eigen werven als voor derden. De afname van onze betoncentrale kunnen we combineren met de aanvoer van bouw- en slooppuin.

Willemen Infra kan over heel Vlaanderen TRA 50 gecertificeerd wegenbeton produceren en leveren. TRA 50 is een atypisch betonproduct en moeilijk te combineren met klassieke stortbeton. Intussen is het assortiment aan gecertificeerde samenstellingen fors uitgebreid en beschikt Willemen Infra onder andere over een zeer performante uitgewassen wegenbeton in porfier.

Duurzaamheid is een thema dat we altijd meenemen in ons productieproces. Willemen Infra neemt dan ook de nodige maatregelen om het waterverbruik op de betonproductiesites te beperken.

In januari 2024 werden onze continue duurzaamheidsinspanningen beloond met CSC-certificaten voor onze betoncentrales en recyclingsites. Het Concrete Sustainability Council (CSC)-certificaat is een internationaal erkende certificering die duurzaamheid in de betonindustrie bevordert. Voor onze vier betoncentrales behaalden we CSC-Goud, voor onze drie recyclingsites behaalden we CSC-Platina, de hoogste erkenning en meteen een primeur voor België.
Het CSC-systeem evalueert de duurzaamheidsprestaties van betonfabrikanten op basis van verschillende criteria, waaronder milieuprestaties, sociaal engagement, economische verantwoordelijkheid en het gebruik van duurzame grondstoffen. Wanneer je als bedrijf een CSC-certificaat toegekend krijgt, toont dat aan dat de organisatie zich inzet voor duurzame praktijken in de productie van beton. De certificering kan verschillende niveaus hebben, waaronder brons, zilver, goud en platina, waarbij hogere niveaus wijzen op een grotere inzet voor duurzaamheid. Het behalen van een CSC-certificaat is een belangrijke stap voor bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een meer duurzame bouwsector.

Veiligheid is voor ons essentieel in alles wat we doen. Daarom volgen we ook de richtlijn van Fedbeton voor veilig omgaan met vers beton en is ons veiligheidsinformatieblad stortklaar beton beschikbaar voor alle bezoekers van onze vaste en mobiele centrales.

Locatie betoncentrales

Betoncentrale Brugge

Pathoekeweg 400
8000 Brugge
betoncentrale.brugge@willemeninfra.be
+32 473 952 151 (bureau)
+32 475 25 51 97 (centrale)

Betoncentrale Gent

Daniël Kinetstraat 20
9000 Gent
betoncentrale.gent@willemeninfra.be
+32 473 952 151 (bureau)
+32 476 49 70 09 (centrale)

Betoncentrale Lummen

Havenstraat 8
3560 Lummen
betoncentrale.lummen@willemeninfra.be
+32 11 45 79 30

Betoncentrale Schoten

Kanaaldijk 253
2900 Schoten
betoncentrale.schoten@willemeninfra.be
+32 3 326 35 31