Willemen Infra

Algemene wegenbouw

Bestratingswerken

Behalve beton en asfalt zijn we bij Willemen Infra ook goed thuis in bestratingen met kasseien, klinkers, natuurstenen tegels, mozaïekkeien of waterdoorlatende materialen. Bij de aanleg van straten, pleinen of parkings kunnen we, afhankelijk van de toepassing van het oppervlak en de materiaalkeuze, het geschikte legpatroon toepassen.

Algemene wegenwerken - Funderingswerken

Funderingswerken

Een goed aangelegde weg rust op goede funderingen en helpt latere verzakkingen te vermijden. Onze funderingen moeten bestand zijn tegen optredende spanningen en vervormingen. We maken een onderscheid tussen ongebonden funderingen (steenslag) en hydraulisch gebonden funderingen (zandcement, schraal beton, puzzolaanbeton, …). Voor grotere, lijnvormige werken maken we gebruik van een glijbekisting.

Algemene wegenwerken - Grondwerken

Grondwerken

Bij de aanleg van wegen heb je vaak veel aan- en afvoer van grond, ophogingen, uitgravingen of grondverzet. Verder is het vaak noodzakelijk dat oppervlakken geprofileerd of verdicht worden. Voor dit soort werken is Willemen Infra een ideale partner, omdat we over de juiste expertise, ervaren personeel en degelijk materieel beschikken.