Total - Waremme

Beschrijving 

In het kader van de hernieuwing van de concessie voor Total om de rustzone langs de E40 Brussel-Luik in Waremme uit te baten, werd besloten om in beide richtingen zowel de parking als het tankstation volledig te vernieuwen. Tijdens de werken bleef de dienstverlening gegarandeerd en werd het aantal beschikbare parkeerplaatsen slechts licht beperkt.

De gebouwen zijn volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd door Cosimco. Door de installatie van fotovoltaïsche panelen zijn de gebouwen energieneutraal. De gebouwen herbergen een aantal nieuwe diensten, waaronder werkplekken, ecologische toiletten een broodjes- en saladebar en een nieuwe concessie van Burger King.

De heraanleg van de parking werd toevertrouwd aan Willemen Infra. De buitenaanleg werd opnieuw ontworpen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de veiligheid van de gebruikers van het terrein te garanderen. Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. De veiligheid is verbeterd door de installatie van camera's die verbonden zijn met de politie.

Het parkeerterrein is volledig vernieuwd, met een toename van het aantal beschikbare plaatsen tot 160 richting Brussel en 150 richting Luik, waaronder 35 nieuwe plekken voor vrachtwagens. Naast de plaatsen voor motoren, caravans en bussen is er een carpoolparking met 40 plaatsen aangelegd in de richting van Luik naar Brussel. Er zijn vijf ultrasnelle elektrische oplaadpunten geïnstalleerd (met een capaciteit van 150 KW), aangevuld met 10 andere van het langzame type. Verder zijn er stopcontacten voorzien voor koelwagens en is er Wifi beschikbaar in de zones voor vrachtwagens.

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
E40, Waremme , Liege, België
Bouwheer 
Total Energies Belgium
Uitvoeringstermijn
2 jaar 1 maand
Start werken
07-2021
Einde werken
08-2023