Stelplaats De Lijn - Grimbergen

Beschrijving 

Bij de bouw van deze stelplaats voor 53 bussen en een onderhoudscentrum voor 102 bussen schonken we veel aandacht aan de inpassing ervan in de omgeving. Om de geluidshinder te beperken, werden tal van maatregelen getroffen: geluidsschermen, een gesloten wasstraat en een tankinstallatie onder een luifel.

Verder telt de stelplaats burelen, een lockerruimte met sanitaire voorzieningen, een vergaderzaal, flexplaatsen, een opleidingslokaal, technische ruimtes en een refter. De moderne onderhoudswerkplaats is met vijf werkstanden met hefpistons en drie mobiele hefblokken goed uitgerust voor de technici en er is ook een automatische magazijntoren. De wasstraat werkt volledig op regen- en recuperatiewater. Een loods van begin vorige eeuw, erkend als bouwkundig erfgoed, werd helemaal gerestaureerd.

  • Renovatie van een parkeerloods van 100 x 40 m uit het begin van de 20e eeuw, met behoud van de stalen gevels en spanten.
  • Nieuwbouw van een onderhoudshangar (op kelder).
  • Nieuwbouw van een kantoorgebouw, inclusief afwerking en techniek.
  • Bodemsanering (dieselvervuiling): 1.800 m³.
  • Volledige ontwikkeling van de omliggende infrastructuur.
  • Technische uitrusting: wasplaats, rookafzuigsysteem, oliedistributiesysteem, toegangscontrolesysteem, persluchtinstallatie, HVAC, elektrische en sanitaire uitrusting.

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & Logistiek - Renovatie

 

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Brusselsesteenweg 2, Grimbergen, Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
De Lijn - Vlaamse Vervoermaatschappij
Architecten 
De Lijn - Vlaamse Vervoermaatschappij
Studiebureau 
LingK (stabiliteit), AIB Vinçotte (controlebureau stabiliteit), Grontmij (technieken)
Overspanning 
20m
Oppervlakte bovengronds 
5 900m²
Oppervlakte ondergronds 
1 100m²
Start werken
01-2014