Tankenpark Sea-Tank - Antwerpen

Beschrijving 

Sea-Invest en de Franse chemiereus Total investeerden fors in de uitbreiding van de tankopslag van Sea-Tank in de haven van Antwerpen. Een enorm park met 800.000 m³ aan opslagtanks voor diverse olieproducten, werd vergroot tot meer dan 1 miljoen m³. Sea-Invest kocht hiervoor een site van 17 hectare aan.

Wij stonden in voor de bouw van de funderingen van acht nieuwe opslagtanks met een totale opslagruimte van 160.000 m³ en de bijhorende inkuipingen. De tanks werden uitgerust met aanlegstaketsels en een pijpleiding naar de Total-raffinaderij dertig meter onder het Hansadok. Ook de levering en plaatsing van het zandasfalt namen we voor onze rekening. 

 

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Mannheimweg, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Toseanergy
Eindgebruiker 
Sea- Invest
Studiebureau 
BM Engineering
Oppervlakte bovengronds 
29 000m²
Start werken
08-2017