Kantoren Willemen – Hasselt

Beschrijving 

Bouw van het nieuwe kantoorgebouw van Willemen Construct in Hasselt.

Door Lean en BIM toe te passen schakelde het bouwproces van bij het begin naar de hoogste versnelling, waardoor deze nieuwbouw met 3.000 m² kantoorruimte en 1.000 m² kelder en ondergrondse parking op amper 8 maanden tijd werd gerealiseerd. In het ontwerp stonden flexibiliteit en efficiënt samenwerken centraal, net als milieu en energieverbruik. Zo wordt het regenwater gerecupereerd en is het hele gebouw is uitgerust met LED-verlichting die zich aanpast aan het daglicht en rekening houdt met de aanwezigheid van personen. De zonnewering wordt aangestuurd door een weerstation om energie te besparen en een lucht- en warmtepomp voorziet op een energiezuinige manier in verwarming en verkoeling. Verder beschikt het gebouw over een klimaatplafond dat per zone kan worden ingesteld en ook volledig flexibel is naar eventuele herindelingen van ruimtes.

Op het gelijkvloers vind je de onthaalbalie, vergaderzalen en de refter. Op de verdiepingen zijn er gesloten kantoren, landschapsbureaus en interne vergaderlokalen. Om voldoende licht en lucht tot de kern van het gebouw toe te laten, is op de eerste en tweede verdieping een patio ingepland. Buiten is er veel ruimte voor groen. Zo werd de zone tussen het kantoor en de meer industriële activiteiten achteraan op het terrein als extensief groene buffer ingericht. Dankzij een nauwgezette samenwerking met de collega’s van Willemen Infra kon bij de oplevering ook een helemaal ingerichte parking mét aanplanting in gebruik genomen worden.

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Paalsteenstraat, Hasselt, Limburg, België
Bouwheer 
Askimmo
Architecten 
Stramien
Studiebureau 
Sweco, Establis
Bijzondere kenmerken
Uitvoeringstermijn
8 maanden
Start werken
03-2018
Einde werken
11-2018