[TIMELAPSE] Nieuw kantoor Hasselt in recordtijd klaar dankzij BIM en Lean

Prev Next

Amper 8 maanden na de eerste graafwerken is het nieuwe kantoorgebouw voor onze collega’s in Hasselt helemaal klaar voor gebruik. Het nieuwe gebouw werd opgetrokken in een recordtijd. “Dit dankzij een doorgedreven voorbereiding in BIM en een zeer strakke Lean planning”, zegt Projectdirecteur Wim Briels (Willemen Construct).

Onze collega’s in de Paalsteenstraat 36 in Hasselt ruilen op 17 december hun werkplek in voor een stek in het gloednieuwe gebouw dat werd opgetrokken naast het oude. Op 26 maart ging de eerste spade in de grond, afgelopen vrijdag werd het gebouw opgeleverd. Het gebouw werd door alle partners uitgewerkt in BIM. “Ons eigen nieuwe kantoorgebouw heeft ons een unieke kans geboden om zoveel mogelijk voordelen van BIM te benutten en win-winsituaties te creëren”, legt Hoofd Werkvoorbereiding van Willemen Construct Dieter Froyen uit. “Bovendien konden alle collega’s hun toekomstige werkplek virtueel bezoeken en hun bezorgdheden en suggesties meegeven. En we zijn zelfs nog een stapje verder gegaan, want dankzij 4D-simulatie konden we ook de werfinrichting en veiligheidsvoorzieningen zeer gedetailleerd virtueel simuleren.”

Lean engineering en 360°-scans

Ook Lean speelde een belangrijke rol bij de bouw van het nieuwe kantoor. Wim Briels: “Lean gaat verder dan alleen maar ‘efficiënter plannen’. Samen met een jong gedreven team, betrouwbare onderaannemers en een perfecte voorbereiding zijn we de uitdaging aangegaan. In de loop der jaren hebben we geleerd dat de planning op een werf vaak vastloopt omdat het ontwerp niet op tijd klaar is. Hierop hebben we in dit project geanticipeerd met Lean engineering en lieten we de verschillende ontwerpers samenwerken in één ruimte. Een aanpak die knappe tijdswinsten opleverde.”
Het bouwterrein werd uitgemeten met een 3D-laserscanner, een technologie die veel verder gaat dan het traditioneel inmeten. “Van op verschillende standpunten werd een 360°-scan gemaakt. Die scan duurt slechts een paar minuten en levert meetresultaten tot 1 à 3 mm nauwkeurig op. Die data wordt vervolgens door een software verwerkt tot een puntenwolk die de basis vormt van een uiterst nauwkeurige driedimensionale weergave van de bestaande toestand”, vertelt Dieter Froyen.

Aandacht voor het milieu

Door Lean en BIM toe te passen schakelde het bouwproces van bij het begin naar de hoogste versnelling, waardoor deze nieuwbouw met 3.000 m² kantoorruimte en 1.000 m² kelder en ondergrondse parking op amper 8 maanden tijd werd gerealiseerd. In het ontwerp stonden flexibiliteit en efficiënt samenwerken centraal, net als milieu en energieverbruik. Zo wordt het regenwater gerecupereerd en is het hele gebouw is uitgerust met LED-verlichting die zich aanpast aan het daglicht en rekening houdt met de aanwezigheid van personen. De zonnewering wordt aangestuurd door een weerstation om energie te besparen en een lucht- en warmtepomp voorziet op een energiezuinige manier in verwarming en verkoeling. Verder beschikt het gebouw over een klimaatplafond dat per zone kan worden ingesteld en ook volledig flexibel is naar eventuele herindelingen van ruimtes.

Op het gelijkvloers vind je de onthaalbalie, vergaderzalen en de refter. Op de verdiepingen zijn er gesloten kantoren, landschapsbureaus en interne vergaderlokalen. Om voldoende licht en lucht tot de kern van het gebouw toe te laten, is op de eerste en tweede verdieping een patio ingepland. Buiten is er veel ruimte voor groen. Zo werd de zone tussen het kantoor en de meer industriële activiteiten achteraan op het terrein als extensief groene buffer ingericht. Dankzij een nauwgezette samenwerking met de collega’s van Willemen Infra kon bij de oplevering ook een helemaal ingerichte parking mét aanplanting in gebruik genomen worden.

Deze timelapse video vat de voorbije 8 maanden samen in één minuut.

 

3 december, 2018 - 12:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.