Oh!Green - Aarschot

Beschrijving 

De nieuwe vestiging van Oh’Green in Aarschot is een pilootwinkel van Garden Center Holding. Cosimco stond in voor de bouw ervan op een site van iets meer dan 44.000 m². Door de opgelegde voorwaarden van het PRUP is het gebouw in de lengte ontworpen, evenwijdig met de Diestsesteenweg. Door het sterk hellende terrein in de eerste 50 meter vanaf de straat, werd het tuincentrum half ondergronds gerealiseerd.

De nieuwbouw is voornamelijk opgetrokken uit betonnen kolommen, balken en gewelven. De gevels zijn afgewerkt met een combinatie van beton, verticale houten lamellen en zwart schrijnwerk. Het grootste deel van het dak bestaat uit een witgelakte staalstructuur waarop witte geprofileerde dakplaten zijn geplaatst. De rest is opgebouwd als een traditionele industriebouw met betonnen kolommen en balken. Omdat het bestaande tuincentrum moest openblijven tijdens de werken, werd het project opgedeeld in twee afzonderlijke bouwfases.

Categorie: Gebouwen; Commercieel

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Diestsesteenweg 80, Aarschot, Vlaams Brabant, België
Bouwheer 
Groep Vanhee
Bedrag 
€5.000.000
Architecten 
Vyvey & Partners architectenatelier
Studiebureau 
Stabilogics (stabiliteit)
Uitvoeringstermijn
1 jaar 3 maanden
Start werken
03-2017
Einde werken
06-2018