GO! School van de Toekomst - Etterbeek

Beschrijving 

Het Atheneum van Etterbeek barst al een tijdje uit zijn voegen. De nieuwe campus herbergt nieuwe klaslokalen voor het basisonderwijs (derde graad) en het secundair onderwijs (eerste graad), goed voor in totaal 600 leerlingen. Verder vinden we in het nieuwe gebouw labolokalen voor wetenschapsvakken, studio’s voor kunstonderwijs, een atrium met o.a. een didactische keuken, vergaderlokaal en leraarskamer. 

Om de nieuwe campus te bouwen, werden de bestaande kleedkamers en douchezalen van de sporthal verplaatst naar de noordzijde van de campus. Tegelijkertijd wordt de sporthal vernieuwd en wordt de gevel voorzien van een betere isolatie. Het bestaande schoolgebouw wordt volledig gestript en het buitenschrijnwerk verwijderd. Door het creëren van nieuwe, grote doorgangen wordt het gebouw omgebouwd tot een overdekte speelruimte, dit met respect voor de historische elementen.

Ook de omgeving wordt onder handen genomen om de nieuwbouw op de rest van de infrastructuur aan te sluiten en om de toegankelijkheid te verhogen. Zo worden er spelelementen en zitbanken toegevoegd en wordt er voorzien in een klein amfitheater, verschillende wilgentunnels en een houten podium. Sommige bomen op de site blijven gevrijwaard, andere bomen krijgen een nieuwe plek op de campus. Er wordt één centrale parking aangelegd die de diverse parkeerplekken op de site zal vervangen. Verder worden er nog twee fietsenparkings aangelegd. 

Willemen Construct staat in voor de ruwbouwwerken wind- en waterdicht, de afwerking, vast meubilair, technieken en buitenaanleg. Design & Build. 

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Edmond Mesenlaan 2, Etterbeek, Brussels, België
Bouwheer 
GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Bedrag 
€10.000.000
Architecten 
OSK-AR & Abetec
Studiebureau 
Abetec, Venac, GRAS Landschapsarchitectuur, Creteq, Vlaams Erfgoed Centrum, 2B-Safe
Oppervlakte bovengronds 
4 654m²
Start werken
08-2022