Fietsbrug en ecoduct Dilsenbos - Dilsen-Stokkem

  •  
    Beeld: Agentschap Wegen en Verkeer
Prev Next
Beschrijving 

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat Franki Construct een fietsbrug en een ecoduct over de Boslaan (N75) realiseren, ter hoogte van het recreatiedomein Sparrendal in Lanklaar. Zo moeten fietsers, voetgangers en dieren veilig kunnen bewegen tussen de natuurgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen die de Boslaan momenteel doorsnijdt. De fietsbrug past ook in de fietsplannen van Dilsen-Stokkem. Het project gebeurt in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Departement Omgeving, het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, het Regionaal Landschap Kempen & Maasland, de stad Dilsen-Stokkem & VAPEO (Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering).

De fietsbrug wordt  in totaal 245 meter lang en 5 meter breed, met een ruim fietspad van 3 meter. De overspanning over de Boslaan bedraagt 34 meter met een hoogte van 6 meter boven de rijbaan. De brug heeft 2 aanloophellingen aan weerskanten van de Boslaan. Aan de zuidkant loopt de helling ongeveer parallel met de bestaande Hoeveweg. Aan de noordkant sluit ze aan op Sparrendal via een lus rond de parking Dilserbos. De hellingsgraad wordt zo berekend dat fietsers vlot en comfortabel de hoogteverschillen kunnen overbruggen. Aan weerskanten van de brug komt een leuning.
 

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Boslaan, Dilsen-Stokkem, Limburg, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer Limburg
Architecten 
BUUR
Overspanning 
34m