Academiestraat - Gent

Beschrijving 

Het project bestaat uit de bouw van 4 verschillende gebouwen met in totaal 109 wooneenheden, 2 handelsruimten en een multifunctionele ruimte. De vier bouwwerken - Figura, Saltare, Statua en Fibula – hebben een hedendaagse vormgeving en variëren in grootte.

Het bouwwerk Figura voorziet in een gevarieerd aanbod van 34 unieke, residentiële appartementen (80 tot 130m² voor 1, 2 of 3 slaapkamers). Saltare biedt de ruimte aan residentiële apartementen, plaatsen voor vrije beroepen en burgerwoningen met een oppervlakte tussen de 180 en de 210m². Het derde gebouw, Statua, beschikt over een gevarieerd aanbod van 26 unieke residentiële appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Bovendien zijn de woningen ervan, indien gewenst, samenvoegbaar. Ten slotte is er Fibula, het kleinste deelproject van de Academiestraat. Het biedt onderdak aan zes woongelegenheden, waarvan drie compacte, modern uitgeruste studio's. De studio’s zijn 39m² groot en beschikken over een balkon waardoor ze baden in natuurlijk licht.

De opdracht vindt plaats in de voormalige brandweerkazerne in de Academiestraat. Het woonproject wordt uitgevoerd met respect voor het ingetogen karakter van de omgeving en de rijke geschiedenis van de gebouwen.

 

Categorie: Gebouwen; Residentieel

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Academiestraat, Gent, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Academie Vastgoedontwikkeling
Architecten 
Robbrecht en Daem Architecten
MJosé Van Hee Architecten
Dierendonckblancke
Studiebureau 
VK Engineering (stabiliteit & speciale technieken)
Uitvoeringstermijn
2 jaar 3 maanden
Start werken
06-2017
Einde werken
09-2019