Willemen Groep zet schouders mee onder Lean-boek

Prev Next

Confederatie Bouw Limburg lanceerde op woensdag 7 november het boek “Lean bouwen, een leidraad van Lean-principes voor de bouwsector”. Het is de eerste Vlaamse publicatie over Lean in de bouw met praktijkvoorbeelden uit ons land én concrete tips & tricks. Willemen Groep focust al enkele jaren op Lean. Onze groep zette dan ook graag mee zijn schouders onder dit boek.

Lean is de sleutel achter het succes van Toyota en vele andere bedrijven. Het is een manier van werken die al in veel sectoren wordt toegepast én zijn vruchten heeft afgeworpen. Ook binnen de bouwsector blijken de eenvoudige principes uitstekend toepasbaar. Ook bij Willemen Groep werden inmiddels de eerste Lean-pilootprojecten opgestart. Enkele jaren geleden werd een Lean-manager aangesteld en ondertussen gingen ook opleidingstrajecten van start om de implementatie van Lean gestructureerd te laten verlopen.

LeaRn

In 2015 is Confederatie Bouw Limburg in samenwerking met Cevora gestart met een piloottraject met 8 Limburgse bouwbedrijven. Daarbij ook de vestiging van Willemen Construct in Hasselt (toen nog Kumpen). Zij pasten elk in een eigen bouwproject de principes van LeaRn toe. “Met het parcours van deze acht bedrijven willen we elke bouwprofessional inspireren om aan de slag te gaan met Lean. Dit boek bundelt deze verhalen met heel wat Lean-technieken en tips & tricks – praktisch en pragmatisch. Een eerste hulp bij de Lean-implementatie, zeg maar”, aldus Michel Vanderstraeten, voorzitter Lean van Transformatie Bouw Limburg.

Gratis exemplaar

Het boek Lean bouwen is een initiatief dat kadert in Transformatie Bouw Limburg 2.0 met de steun van Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, EFRO en provincie Limburg. Mede door deze steun biedt Confederatie Bouw Limburg het boek in eerste druk gratis aan. Je kan het boek - zolang de voorraad strekt - gratis afhalen in de Bouwcampus (Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek) of tegen verzendkosten laten opsturen. Aanvragen kan via Goele Kerckhofs: goele.kerckhofs@confederatiebouw.be of 011 30 10 33.

 

13 november, 2018 - 10:30

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.