GAZO in Sint-Truiden opent de deuren

Prev Next

‘GAZO’ opende op vrijdag 9 november feestelijk de deuren. Willemen Construct bouwt de Gazometersite aan het station van Sint-Truiden om tot een multifunctioneel complex. De school, foyer en polyvalente zaal zijn alvast klaar. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits tekende present om het gebouw samen met burgemeester Veerle Heeren officieel in te huldigen.

De Gazometerstraat in Sint-Truiden ontleent haar naam aan de gasfabriek die er van 1882 tot 1946 gevestigd was. In 2006 kwam het terrein in handen van het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden, dat in 2016 startte met de bouw van een multifunctionele site. Ondertussen is dat allemaal zo goed als klaar en kreeg het gebouw de naam ‘GAZO’. Op zaterdag 10 november zegende Paul Michiels de ruimte ook muzikaal in. Zondag kregen de Truienaren op hun beurt een rondleiding tijdens een gezellige familiedag met animatie van Radio Modern en Radio Bambino.

De site omhelst onder meer een ondergrondse parking, foyer en polyvalente zaal. “Na jaren hard werken, zijn we heel blij dat we de Truienaren nu kunnen verwelkomen in de ‘GAZO’. Deze innovatieve site wordt een thuis voor iedereen, of je er nu naar school gaat, een hobby beoefent of je eerste fuif bezoekt. Met dit project geven we onze stationsomgeving een nieuwe dynamiek. De ‘GAZO’ is zo een hefboom voor de toekomst”, klinkt het vanuit het stadsbestuur.

Het project moet de hele buurt weer doen helpen opleven. Op de site zijn er daarnaast nog een woontoren met appartementen en een kantorencomplex voor welzijnsorganisaties. Dit gedeelte van ‘GAZO’ is in de eerste helft van volgend jaar ook klaar.

 

12 november, 2018 - 13:45

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.