Willemen bouwt nieuwe Tinelsite in Mechelen

Prev Next

Willemen Real Estate ontwikkelt samen met DMI Vastgoed de nieuwe Tinelwijk in Mechelen. Dit PPS-project omvat de herontwikkeling van de Tinelsite - de site tussen de Dossin Kazerne en het politiegebouw - tot een nieuw wooncomplex.

Naast de oude rijkswachtkazerne - waarvan enkel de gevel bewaard blijft - komen twee woontorens met acht verdiepingen. In deze woontorens komen in totaal 73 appartementen. Onder de kazerne en de nieuwe woontorens komt een ondergrondse parkeergarage voor 238 wagens. 124 plaatsen zijn bestemd voor publiek gebruik. Er wordt eveneens een nieuw Tinelpark aangelegd dat zal bestaan uit twee parkdelen: de Predikherentuin en het Gendarmenhof.

De ontwikkelaars hopen eind deze zomer over een bouwvergunning te beschikken. Dan start de verkoop van de woningen, waarbij vooral wordt gemikt op tweeverdieners. De verhuizing van de lokale politie en het archeologisch onderzoek op de site zijn gepland voor 2015, om in 2016 de werkzaamheden te starten met de bouw van de parking. In het najaar van 2018 moet de site helemaal geherwaardeerd zijn. Het gaat om een project van in totaal zo'n 50 miljoen euro.

Download de powerpointpresentatie over dit project: Tinel_20140331.pdf

31 maart, 2014 - 17:45