Aanleg A11 tussen Brugge en Knokke-Heist gestart

Prev Next

Zaterdagmiddag 22 maart werd het startschot gegeven voor de aanleg van de A11. De nieuwe autosnelweg is twaalf kilometer lang en verbindt de N31 in Brugge met de N49 in Westkapelle (Knokke-Heist). Vanuit de Willemen Groep werken Aswebo en Franki Construct mee aan dit project.

De A11 is een van de zes 'missing links' in het Vlaamse wegennet en het grootste DBFM wegenisproject tot nog toe in Vlaanderen. Het gaat om de realisatie, inclusief het 30-jarige onderhoud, van een nieuwe autosnelweg tussen de gewestwegen N49 (de Natiënlaan, ter hoogte van de woonkern Westkapelle in Knokke-Heist) en N31 (ter hoogte van de Blauwe Toren in Brugge). Het is de vierde van de zes missing links die in uitvoering gaat via alternatieve financiering.

De nieuwe autosnelweg zorgt voor een betere verbinding tussen de haven van Zeebrugge en het hinterland. Door het havenverkeer te scheiden van het lokale verkeer wordt ook de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de regio vergroot. De A11 is ook belangrijk voor een goede ontsluiting van de Oostkust.

Het project wordt door het consortium Via Brugge uitgevoerd via PPS (publiek private samenwerking) in een DBFM procedure. De private partner staat in voor het ontwerp, de bouw, financiering en het langjarig onderhoud van het project.

De bouwwerkzaamheden starten onmiddellijk. De bouwperiode bedraagt 3,5 jaar met een geplande ingebruikname vanaf september 2017.

Meer info vind je op www.A11verbindt.be.
De start van deze belangrijke werkzaamheden kwam aan bod in Het Journaal van 22 maart.

22 maart, 2014 - 14:45