Tegen 2016 verrijst woonproject op site Bootsman in Oostende

Prev Next

De eerste steen voor het nieuwe woonproject Bootsman in Oostende is gelegd. Het officiële startschot werd dinsdagmiddag gegeven in aanwezigheid van burgemeester Jean Vandecasteele en schepen van Wonen Nancy Bourgoignie. Het project verrijst op een deel van het terrein van de vroegere marinekazerne Bootsman Jonsen en grenst aan het Maria Hendrikapark.

Residentie Bootsman staat voor comfortabel wonen in een groene en kalme omgeving, vlak bij het centrum van Oostende. De eerste fase omvat de bouw van drie gebouwen, waarvan twee urban villa’s met elk 18 appartementen met ondergrondse parkeergarage en bergruimten. Het derde gebouw telt 14 appartementen en twee commerciële ruimtes.

De eigentijdse urban villa’s tellen 1-, 2-, en 3-slaapkamerappartementen. Van de gelijkvloerse woningen variëren de oppervlakte en indeling. Een grote variatie aan woonoppervlaktes dus en daarom interessant voor heel wat doelgroepen. De ontwerpers kozen bewust om geen hoogbouw te plaatsen, maar eigentijdse gebouwen die geschrankt worden ingeplant.

Bootsman is een publiek-private samenwerking tussen de Stad Oostende en de ontwikkelaars Willemen Real Estate en DMI Vastgoed. Momenteel zijn de afbraakwerken bijna voltooid, de ruwbouwwerken zullen in april 2016 klaar zijn. Fase 1 moet afgerond zijn tegen de herfst van 2016.

Opendeurweekend 21-22/03

Interesse? Onze makelaars verwelkomen u graag op onze werf langs de Zinnialaan in Oostende op zaterdag 21 en zondag 22 maart, telkens van 14 tot 17 uur. De verkoopprijs van de appartementen start vanaf 165.000 euro (excl. kosten).

11 maart, 2015 - 14:15