Meiboom viert einde ruwbouwwerken CC Zaventem

Prev Next

De ruwbouwwerken aan het cultureel centrum in Zaventem zijn klaar. Om deze belangrijke mijlpaal in het project te vieren, werd donderdag een meiboom geplant. Tegelijk bedankte het gemeentebestuur van Zaventem alle bouwvakkers en werfpersoneel voor het geleverde werk.

Franki Construct bouwt sinds begin 2014 voor de gemeente Zaventem aan een gloednieuw cultureel centrum met bibliotheek. Deze komt er op het terrein van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum, vlak bij het station en de bushaltes. De werken vlotten goed en Franki Construct zit zelfs voor op schema. Het trakteerde zijn medewerkers daarom met een barbecue en enkele drankjes.

Het cultureel centrum zal behalve een zaal met 800 plaatsen ook een foyer, tentoonstellingsruimten, vergaderlokalen, kleedkamers, jeugdlokalen, kantoorruimten, een cafetaria en klaslokalen tellen. Er zal ook gefuifd en gefeest kunnen worden in de polyvalente zaal in het complex.

Het gebouw kenmerkt zich door een veelvuldig gebruik van glas en strakke, lichte metaalstructuren die een gevoel van toegankelijkheid creëren. Grote raampartijen in heel het gebouw zorgen voor een maximale verbinding tussen binnen- en buitenruimte. De gebouwen worden ingeplant naast een promenade in het groen, open georiënteerd met veel licht en lucht.

3 juli, 2015 - 14:00