Grootste Decathlon van België opent de deuren

Prev Next

De grootste Decathlonwinkel van België – en één van de grootste van de wereld -  is officieel geopend. De winkel huist in het Leonardo-complex op de grens tussen Brussel en Evere. Willemen realiseerde het gigantische complex op iets meer dan een jaar tijd in THV met Cit Blaton.

Het Leonardo-complex werd gebouwd op de Da Vinci-site langs de Jules Bordetlaan in Brussel, waar vroeger de gebouwen van Hewlett-Packard waren gevestigd. Het complex heeft een oppervlakte van 18.700 vierkante meter en telt naast Decathlon nog verschillende winkels, restaurants, een fitnesszaal en een crèche.

Het grootste deel van die ruimte wordt ingenomen door Decathlon. Het Franse sportconcern beslaat een oppervlakte van net geen 10.000 vierkante meter. Alle 78 sporten uit het gamma van de keten worden er aangeboden. Ook de nieuwe Benelux-hoofdzetel van Decathlon verhuist naar de site. Ondergronds werden 857 parkeerplaatsen voorzien en een ruime fietsenstalling.

Leonardo is een motor voor de tewerkstelling in het Brussels Gewest. De nieuwe Decathlonwinkel alleen al zal ongeveer 150 jobs creëren. De overige winkels en vestigingen in het gebouw zijn goed voor nog eens 50 jobs.

22 mei, 2015 - 12:00