6.000 bezoekers op onze 6 werven tijdens Open Wervendag

Prev Next

De negende editie van de Open Wervendag wist zondag ruim 75.000 bezoekers te lokken, en dat ondanks het minder goede weer. Meer dan 170 werven in heel België namen deel. Een van de blikvangers was het viaduct van de toekomstige A11-autosnelweg. De werf van Aswebo en Franki Construct lokte meer dan 3.000 bezoekers.

Willemen Groep zette gisteren tijdens Open Wervendag zijn beste beentje voor en stelde maar liefst zes werven open voor het grote publiek. De Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, Residentie Mistral in Sint-Lambrechts-Woluwe, De Hofkes in Mechelen en Statio in Wolvertem haalden samen meer dan duizend bezoekers. Nog in Antwerpen konden mensen een kijkje nemen naar de nieuwe Koningin Elisabethzaal, vlak bij het Centraal Station en de Zoo. Maar liefst 1.650 mensen kwamen langs.

De werf met de meeste bezoekers was de A11 van Aswebo en Franki Construct. De snelweg tussen Brugge en Westkapelle, een van de grootste infrastructuurprojecten in Vlaanderen van de voorbije decennia, bracht ruim 3.000 mensen op de been. Grote informatiepanelen en een video brachten de werkzaamheden in kaart. Op verschillende locaties langs het parcours verschaften ingenieurs uitleg. Het 1 kilometer lange viaduct dat op een slank onderstel tot 17 meter hoog boven het landschap kronkelt, maar ook de hoogtechnologische bouwmethodes konden de bezoekers duidelijk bekoren.

Ook het VTM Nieuws en Focus WTV waren van de partij om een reportage te maken.

We willen graag alle medewerkers bedanken voor hun inzet en de bezoekers voor hun interesse. Graag tot volgend jaar!

Een meer uitgebreid fotoverslag vind je op onze Facebookpagina.

1 juni, 2015 - 15:30