'Gebundelde krachten en kennis voor complex en ambitieus metroproject in hartje Brussel'

Prev Next

In het hart van Brussel bouwt Franki Construct samen BESIX en Jan De Nul Group een nieuwe metrotunnel. De werken kaderen binnen het Metro 3-project en omvatten naast twee tunnels eveneens de bouw van metrostation Toots Thielemans en de renovatie en uitbreiding van het tramstation Lemonnier.

Momenteel ontfermt TM Toots zich over de realisatie van het metrostation Toots Thielemans en de twee tunnels. Enerzijds onder het ZuidPaleis naar de Lemonnierlaan en anderzijds onder de Zuidlaan en langs de Jamarlaan tot aan het Baraplein. De werken spelen zich allemaal af tussen het station Brussel-Zuid en de Anneessenswijk, in het hart van onze hoofdstad. Ze omvatten de civieltechnische werken en de afwerking.

De werken aan de tunnels en het metrostation Toots Thielemans gingen in september 2020 van start om tegen 2025 de nieuwe metro in dienst te stellen. De werken aan het tramstation Lemonnier volgen aansluitend tussen 2025 en 2028.

Lees de volledige reportage in Grond/Weg/Waterbouw.

 

4 november, 2021 - 09:45

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.