Franki behaalt ISO 45001-certificaat

Prev Next

Franki heeft het nieuwe certificaat ISO 45001:2018 beet voor de activiteiten gebouwenbouw, burgerlijke bouwkunde, industriële- en omgevingsbouw. ISO 45001 is de nieuwe internationale managementsysteemnorm voor gezond en veilig werken.

ISO 45001 zal in 2021 definitief de OHSAS 18001-norm vervangen. Het geeft vernieuwde aandacht aan contextanalyse, van stakeholders en risicomanagement buiten de organisatie naar leiderschap en betrokkenheid van werknemers. Kortom, effectief arbo- en vooral ook competentiemanagement. De term ‘arbo’ is overigens grotendeels vervangen door Gezond & Veilig werken (G&VW).

“De implementatie van ISO 45001 is een operationele beslissing van Franki die naadloos aansluit bij de strategische keuze van het bedrijf voor een geïntegreerd managementsysteem met de focus op continue verbetering. Het succes van dit managementsysteem stoelt op leiderschap, maar ook op de inzet en deelname van alle hiërarchische niveaus en alle functies binnen de onderneming. De invoering van een arbomanagementsysteem heeft tot doel onze organisatie in staat te stellen een veilige en gezonde werkplek te bieden, werkgerelateerde letsels en ziektes te voorkomen en onze prestaties op vlak van gezond en veilig werken voortdurend te verbeteren”, legt kwaliteits- en veiligheidsverantwoordelijke Xavier Coomans uit.

Bekijk het certificaat

 

2 juli, 2020 - 13:00

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.