E42/A15 krijgt extra rijstrook tussen Andenne en Daussoulx

Prev Next

Aswebo is gestart met de aanleg van een extra rijstrook op de E42/A15 tussen Andenne en Daussoulx. De werken worden in beide richtingen uitgevoerd over een afstand van bijna 15 kilometer. “Deze capaciteitsuitbreiding van twee naar drie rijstroken zal zorgen voor vlotter verkeer en een hogere veiligheid op deze belangrijke verkeersader tussen Luik en Hensies”, zegt Waals minister van openbare werken en mobiliteit Carlo Di Antonio.

Vanaf 8 augustus werden alle voorbereidende werken uitgevoerd (topografische opmetingen, werken in de werkplaats, opstelling van de signalisatieplannen, enz.). Vervolgens gingen begin deze week de echte werken van start met de plaatsing van de signalisatie op de snelweg. Tijdens de volledige duur van de werken zullen in beide richtingen twee rijstroken behouden blijven, zodat het verkeer zo weinig mogelijk wordt gehinderd. Van deze algemene regel wordt alleen tijdens fase 1 tijdens de nachten afgeweken. De werken zullen in totaal naar schatting één jaar duren.

Na de werken zal de E42/A15 over de volledige afstand tussen Luik-Namen-Charleroi drie rijstroken tellen, wat de mobiliteit aanzienlijk zal verbeteren en de dagelijkse verkeersproblemen zal oplossen. Dit laatste geldt vooral voor het stuk ter hoogte van Andenne voor het verkeer dat van de richting van Luik komt. De werken maken deel uit van het Infrastructuurplan 2016-2019.

Bekijk de reportage op RTBF.
 

31 augustus, 2017 - 15:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.