Digitale Batirun levert 4.000 euro op voor het goede doel

Prev Next

‘Als Covid-19 geen grenzen kent, dan wij ook niet.’ Met die slagzin schoten op 1 juni maar liefst 135 sportievelingen uit de startblokken voor een digitale versie van de Batirun by Franki. Het doel? Samen zoveel mogelijk kilometers lopen om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. 5.000 loopuren en meer dan 18.000 km later kon een cheque van 4.000 euro worden overgemaakt aan in totaal 5 goede doelen. 

De 8ste editie van de Batirun stond gepland op donderdag 28 mei, tot het coronavirus roet in het eten gooide. De organisatie toonde zich strijdvaardig en kwam begin mei met een knap alternatief op de proppen: een digitale versie van de populaire loopwedstrijd via het online platvorm atlasGO. Het stelde bovendien de deuren open voor alle professionele sectoren en dus niet meer voor de bouwsector alleen.

Van 1 tot 30 juni namen niet minder dan 45 ploegen van 3 collega’s vanuit hun kot deel aan de virtuele uitdaging. Op die manier kon er toch nog een mooie som van 4.000 euro verzameld worden voor in totaal 5 goede doelen: Cita des ailes, Fondation Papillon, Coup d’envoi, Maison Louise en Liège aide Haïti.

Ondanks het succes van deze digitale versie, blijft het de bedoeling om in 2021 een fysieke editie te organiseren op de terreinen van de Academie Robert-Louis Dreyfus in Luik. De organisatie rekent dan opnieuw op de deelname van een duizendtal lopers uit de bouwsector, zoals tijdens de vorige jaren. www.batirun.be

Bouwrun by Willemen op 8 oktober

Ook de allereerste editie van de Bouwrun by Willemen op 23 april kon niet plaatsvinden omwille van Covid-19. Als de Nationale Veiligheidsraad het toelaat, zal de loopwedstrijd doorgaan op donderdag 8 oktober.

De formule blijft wel ongewijzigd: ploegen van 3 lopers, waarbij de eerste loper 9 km aflegt, de tweede 6 km en de derde 3 km. De ploeg die als eerste samen de finish bereikt, wint de Bouwrun. Locatie is het strand en de bossen van het domein van Hofstade bij Mechelen. www.bouwrun.be

30 juni, 2020 - 10:30