Deze video neemt je mee naar Terhills Resort

Prev Next

Afgelopen weekend opende het exclusieve vakantiepark Terhills Resort by Center Parcs aan de voet van het Nationaal Park Hoge Kempen de deuren voor een onvergetelijke vakantie in eigen land. Terhills Resort is het resultaat van een knap staaltje teamwork binnen onze groep: Willemen Construct bouwde onder meer de 250 vakantievilla’s, het zwembad en de horecavoorzieningen, terwijl Willemen Infra instond voor de riolering, wegenis, nutsvoorzieningen en de riviertjes.

Een infinity pool met palmbomen en zicht op het meer, 250 high end vakantievilla’s in het groen, een restaurant en een beachbar op het strand, … het gloednieuwe Terhills Resort by Center Parcs in Dilsen-Stokkem heeft het allemaal. “De meeste gasten komen uit België en de buurlanden, maar we hebben zelfs al boekingen vanuit Zwitserland, de VS en Saoedi-Arabië”, vertelt general manager Frank Van Ouytsel aan Het Belang van Limburg. "Het is dan ook een ongelofelijk mooi resort, eentje van de buitencategorie op misschien wel de mooiste plek van België. Kwaliteit is het ultieme uitgangspunt. Deze zie je dan ook overal terug op het resort. Persoonlijke aandacht gecombineerd met individuele ontspanning in een ongedwongen en servicegerichte omgeving is wat onze gasten gaan ervaren.”

De exclusieve cottages op een idyllische locatie doen dan ook wegdromen: sauna’s, dakterrassen, een badkamer bij elke slaapkamer en een aanlegsteiger. Gasten kunnen naast met de fiets of een golfkarretje ook met een bootje naar hun woning. Een riviertje verbindt de villa’s met de grote plas en de Country Club, die alle centrale faciliteiten bundelt: het culinair Terland Restaurant, een Kids Club en een indoor speeltuin, een workshopruimte, een kleine supermarkt, het Cycle Center en de receptie. Zwemmen kan in een afgebakende zone aan het zandstrand met Beach House en in Aqua Garden, een tropisch zwemparadijs met infinity pool in open lucht met zicht op het meer en de mijnterril.

100% groene energie

Duurzaamheid staat centraal in het Terhills Resort. Dat vertaalt zich in houten woningen, maar ook in een park dat voor 100% op groene energie werkt. Daarvoor zorgt een zonnepanelenpark dat op het meer drijft. De opgewekte elektriciteit wordt vervolgens gestockeerd in een eigen batterijenpark. De daken van de Country Club en Aqua Garden worden volledig groen en zorgen zo voor extra isolatie. Tom Vanham, CEO LRM: “Terhills Resort, goed voor een investering van meer dan 100 miljoen euro, is een orgelpunt in een lang herbestemmingstraject van deze voormalige mijnsite. Het is de grootste investering in de geschiedenis van LRM. Van meet af aan lag de lat hoog, hebben we niet-evidente keuzes gemaakt en investeerden we fors in draagvlakcreatie bij alle betrokken stakeholders. Dit maakte de ontwikkeling van dit resort erg complex.”

Terhills Resort by Center Parcs is een realisatie van Willemen Construct en Willemen Infra voor de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM). In deze reportage lees je hoe beide bedrijven al van in de aanbestedingsfase intensief samenwerkten om dat partnerschap uiteindelijk te bekronen met een geslaagde oplevering.

Bekijk de video

Enkele cijfers

• Terrein: 65 ha
• 250 high end vakantievilla’s
• Centrale faciliteiten: 6.000 m²
• Tijdelijke werfwegen: 5 km
• Riolering DWA: ± 4,4 km
• Voetpaden naar huizen: ± 5 km
• Asfalt: 43.445 m², goed voor ± 11 km
• Gras: 20,5 ha
• Bomen: ± 1.400 stuks
• Beplanting: ± 80.000 stuks
• Steigers: 83 stuks
• Waterleiding: ± 10 km
• Elektriciteitsleidingen: ± 24 km
• Glasvezel: 50 km
• Lantaarnpalen: 300 stuks

 

31 mei, 2021 - 11:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.