Cosimco bouwt hoofdkantoor BelOrta in Sint-Katelijne-Waver

Prev Next

Cosimco bouwt sinds midden maart het nieuwe hoofdkantoor van BelOrta op de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver. Het project omvat een nieuwbouw met 3.000 m² aan kantoren over twee bouwlagen opgebouwd rond een centrale binnentuin en wordt gerealiseerd in bouwteam met architectenbureau AR-TE en stabiliteitsbureau STABO.

Het gebouw wordt gefundeerd op palen en modulair opgetrokken d.m.v. dragende betonwanden met aan de buitenzijde metselwerk in parament. De gevel wordt ritmisch onderbroken door gemoduleerd aluminium schrijnwerk met zonwering. De tussenvloeren bestaan uit voorgespannen welfsels.

De kroonlijst en sokkel van het gebouw worden uitgevoerd in alu cassettes. De inkompartij wordt geaccentueerd door een luifelconstructie. Het project omvat verder de volledige binnenafwerking met beglaasde binnenwanden, binnenschrijnwerk, vinylvloeren, betegeling, valse plafonds, keukens t.e.m. schilderwerken. Cosimco neemt eveneens de algemene coördinatie van alle technische installaties op zich.

Cosimco is niet aan zijn proefstuk toe op de Mechelse Veilingen. Samen met AR-TE/STABO bouwde het recent de nieuwe kantoren van E.P.S en ook de nieuwe bedrijfsgebouwen van onder meer Aartsenfruit, Greenpartners, LC Packaging en METRO werden gebouwd door Cosimco.

17 maart, 2014 - 15:30