Casestudy BIM-team Kumpen op BIMtonic-event

Prev Next

Het BIMtonic-evenement van Architectura.be lokte meer dan vijfhonderd geïnteresseerde bouwprofessionals en architectuurstudenten naar Auditorium 500 op Batibouw. Het BIM-team van Kumpen bracht er een casestudy over de toepassing van BIM op het stadskantoor in Hasselt.

Architectura.be lanceerde vorige maand de gloednieuwe website BIMtonic.be. Architecten, ingenieurs en andere bouwprofessionals kunnen er de mogelijkheden van BIM ontdekken aan de hand van Frequently Asked Questions, BIM-nieuws, casestudy’s, een lexicon en een vragenrubriek. Om de lancering van de website kracht bij te zetten, organiseerde Architectura.be op 21 februari een BIMtonic-evenement op Batibouw. Interviews, filmpjes en een casestudy moesten de aanwezigen overtuigen van de meerwaarde van BIM.

De opwarmer van het evenement was George Ell, director West-Europa bij Tesla. Hij kwam meer vertellen over de innovaties van Tesla op het gebied van elektrische wagens. Na de keynote speaker werden alle BIM-registers opengetrokken. Een filmpje over de opportuniteiten en struikelblokken van BIM zette meteen de toon.

Om het BIM-verhaal concreet te maken, stelde onze collega Dieter Froyen (Kumpen) samen met Steven Hendrickx (Jaspers-Eyers Architects) en Nico Evenepoel (Studiebureau Engitop) een casestudy voor. Ze belichtten de toepassing van BIM op het stadskantoor in Hasselt. De experts van het BIMtonic-redactieteam gingen verder dieper in op het nut van BIM voor kleine projecten en renovaties. Ter afsluiting kreeg het publiek de kans om vragen te stellen. Die gingen over onder meer de rol van tekenaars bij BIM, BIM-software en de mogelijke verplichting van BIM voor overheidsopdrachten.

Bron: www.architectura.be
 

23 februari, 2017 - 17:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.