Afbraak tribune KV Mechelen in 30 seconden (timelapse)

Prev Next

De historische staantribune HIJ van KV Mechelen is niet meer. Vanop deze plaats hebben duizenden supporters van de Mechelse eersteklasser heel wat emoties beleefd. Dat deze tribune voor de supporters belangrijk is geweest, bewijst de talrijke opkomst vorige zaterdag. Toen kreeg iedereen de kans om een stukje van de afgebroken tribune mee naar huis te nemen. Deze timelapse video vat de afbraak, die ongeveer drie werkdagen in beslag nam, samen in ongeveer een halve minuut.

Maar vanaf nu kijken we vooruit. In de plaats van deze oude, nostalgische staanvakken komt een gloednieuwe tribune met 5.000 staanplaatsen en 2.120 zitplaatsen. Willemen staat in voor de realisatie van de ruwbouw van deze nieuwe zit- en staantribune met ook een fanshop, kantines en een fitnessruimte. De tribune wordt casco opgeleverd zodat die wedstrijdklaar kan zijn tegen de eerste thuiswedstrijd van KV Mechelen half augustus, de voltooiing en afwerking gebeurt pas later.

Om geen tijd te verliezen, heeft Willemen de voorbije weken en maanden de nodige voorbereidingen getroffen. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met Betca een maximum aan prefabelementen al laten klaarmaken. Willemen werkt tijdens het bouwverlof en wanneer nodig ook op zaterdag door aan dit project. Wie wel op vakantie gaat, zal echter niets moeten missen van de verbouwingen. Omdat we iedereen de kans willen geven om de snelle bouw van de tribune te volgen, tonen we binnenkort op de projectpagina dagelijks een nieuwe foto van de werf. Hou deze pagina dus in de gaten.

Het stadion van KV Mechelen wordt vernieuwd in twee fases. Tijdens het nieuwe voetbalseizoen volgt de tribune aan de kant van Telenet. Ook die maakt plaats voor nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. De capaciteit van het stadion stijgt in augustus 2016 - na voltooiing van fase 2 - van 13.000 naar 18.500 plaatsen.

Bekijk ook de timelapse van de laatste thuiswedstrijd van KV Mechelen op zaterdag 2 mei.

Nieuws over Willemen Groep en het stadionproject van KV Mechelen in je mailbox? Schrijf dan HIER in op onze nieuwsbrief.

21 mei, 2015 - 15:45