2.400 sportievelingen lopen nieuwe tunnels in Aalst in

Prev Next

Zondag werden in Aalst tijdens de autoloze zondag de nieuwe tunnels van de R41 opengesteld voor een Tunnelloop met maar liefst 2.400 deelnemers. Willemen Infra en Franki Construct zijn sinds augustus 2015 samen aan de slag om de ring rond Aalst veiliger en vlotter te maken.

In die tijd werden in totaal drie gevaarlijke kruispunten heraangelegd en ook de tunnels onder het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) en de Raffelgemstraat zijn bijna helemaal klaar. Volgende maand gaan ze open voor het gemotoriseerde verkeer. De ondertunneling van de twee kruispunten zorgt ervoor dat het centrum van Aalst minder belast wordt en het omgevingslawaai gereduceerd. Het nieuwe kruispunt met de Merestraat werd eind november 2017 al in gebruik genomen. Fietsers en voetgangers steken er sindsdien veilig over dankzij twee fietstunnels.

De bovengrondse werken, inclusief de twee nieuwe rotondes en het groene tunneldak, worden nog afgewerkt en tegen eind oktober worden ook de werken aan de Gentsesteenweg afgerond. Daar worden tussen de Welvaartstraat en de Sinte-Annalaan brede fietspaden, parkeerstroken, nieuwe voetpaden en een gescheiden riolering aangelegd. De renovatie van het viaduct tussen de Ledebaan en de Verbrandhofstraat is gepland in 2019. Eind volgend jaar moeten alle werken klaar zijn.

Op Autoloze Zondag viel er in en rond de tunnels alvast heel wat te beleven. Zo organiseerde het Agentschap Wegen en Verkeer naast de Tunnelloop ook een fototentoonstelling over de werkzaamheden en waren er tal van optredens en animaties. De feestelijkheden konden mede door het mooie weer op een ruime belangstelling rekenen.

Bekijk de reportage van TV Oost

17 september, 2018 - 14:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.