•  

  Tijdens de zomer van 2020 stonden we in voor de renovatie van baan 07L/25R op Brussels Airport. Zes weken lang werd 7 dagen op 7 de klok rond gewerkt om de sluiting van de baan en de impact van deze werken te beperken. Er werden in totaal meer dan 100.000 werkuren gepresteerd door ongeveer 400 mensen per dag. In totaal hebben zo’n 1000 mensen meegewerkt aan dit project. In 2015 en 2016 renoveerden we ook de twee overige start- en landingsbanen op onze nationale luchthaven.

 •  

  De Vlaamse Waterweg staat voor de uitdaging de 62 bruggen over het Albertkanaal vóór 2022 te verhogen tot een doorvaarthoogte van 9,10 m. De meest complexe bruggen – 15 in totaal – zijn gebundeld in twee aparte PPS-projecten, waarbij de bruggen in een DBFM-formule worden herbouwd. Beide PPS-dossiers werden gegund aan een consortium rond onze groep. We staan de komende 30 jaar ook in voor het onderhoud van de bruggen. 

 •  

  Op een site van 60 ha in de haven van Tanger (Marokko) stonden we van a tot z in voor de realisatie van een containerterminal met een kaailengte van 1,2 km en alle bijhorende gebouwen. 12 van op afstand bestuurbare STS-kranen met dubbele trolley - de grootste ter wereld - staan in voor het laden en lossen van schepen met minstens 22.000 containers aan boord. APM Terminals MedPort Tangier is bovendien een van de technisch meest geavanceerde terminals ter wereld. 

 •  

  Eind mei 2021 opende het exclusieve vakantiepark Terhills Resort by Center Parcs aan de voet van het Nationaal Park Hoge Kempen de deuren voor een onvergetelijke vakantie in eigen land. Terhills Resort is het resultaat van een knap staaltje teamwork binnen onze groep: Willemen Construct bouwde onder meer de 250 vakantievilla’s, het zwembad en de horecavoorzieningen, terwijl Willemen Infra instond voor de riolering, wegenis, nutsvoorzieningen en de riviertjes.

 •  

  De Koningin Elisabethzaal, wie kent ze niet? Grote sterren als Jacques Brel en Bruce Springsteen traden er op. Op precies dezelfde plaats bouwden we een nieuwe zaal met internationale allure als onderdeel van het Elisabeth Center Antwerp, een concert- en congrescentrum voor (inter)nationale optredens en conventies. De nieuwe Elisabethzaal heeft een maximale capaciteit van 2.000 plaatsen en is smaller, dieper en hoger dan de oude. Een golvende houten wandbekleding zorgt mee voor een akoestiek van absolute wereldtop.

Wij bouwen iedere dag opnieuw aan een betere wereld. Of het nu gaat om een duurzaam bouwproject of een infrastructuurproject, van het ontwerp over de bouw en financiering tot en met het onderhoud zijn de bedrijven uit onze Groep een solide partner. Dankzij de onderlinge complementariteit kunnen we samen zelfs de meest complexe opdrachten aan. We zijn als aannemer graag een partner die in team het project vorm geeft, optimaliseert en realiseert tot ieders voldoening. Daarbij trekken we voluit de kaart van innovatie, digitalisering en duurzaamheid. De focus in uitvoering ligt op kwaliteit, veiligheid en efficiëntie.

Om de uitzichten van morgen vorm te geven, brengt onze Groep competenties en kennis bij elkaar in enthousiaste teams die op een unieke manier samenwerken. We starten altijd vanuit een totaalvisie op nieuwe projecten en stellen bij al onze activiteiten de klant, de dienstverleners en onze medewerkers centraal. Zij vormen immers het menselijk kapitaal dat het verschil maakt. Onze 5 bedrijfswaarden vormen daarbij de leidraad. Het zijn de fundamenten van ons denken en handelen.

Kwaliteit kan je beschrijven en borgen in dagelijkse processen. Het blijft een werk dat nooit af is en het vraagt continue aandacht en continue verbetering. Vanuit ons ISO 9001-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem bewaken we deze processen. De verantwoordelijkheid berust bij elke werknemer, maar de coördinatie gebeurt door ons KVM-team (Kwaliteit, Veiligheid, Milieu). Onze veiligheidsambitie is onze medewerkers, onderaannemers, leveranciers, partners elke dag opnieuw veilig thuis te laten komen. Elk ongeval is er één te veel.

Als familiale bouwgroep met een lange traditie en een verre horizon nemen we onze verantwoordelijkheid op om de positieve impact en de waardecreatie van onze bedrijfsactiviteiten te verhogen door de milieuimpact en de ecologische voetafdruk van onze bedrijfsvoering te beperken.

Om te bouwen hebben we onze mensen nodig. Daarmee bedoelen we de eigen 2.100 medewerkers op onze werven en in onze kantoren die dag in dag uit het beste van zichzelf geven, maar ook de vele duizenden medewerkers van onze onderaannemers en andere bouwpartners. Ook hen beschouwen we als een deel van onze bouwfamilie. Ben je gepassioneerd door de bouwsector en wil je samen met ons aan de rest van de wereld laten zien waartoe we in staat zijn? Bekijk dan zeker onze vacatures.