WZC Roosendaelveld - Mechelen

Beschrijving 

DBM van een woonzorgcentrum met plaats voor 120 personen. Roosendaelveld is allesbehalve een klassiek WZC. Het richt zich op personen met dementie en een psychiatrische problematiek en werd door ons ontworpen met het oog op kleinschalig, genormaliseerd wonen.

Naast de individuele kamers bestaan de 15 woningen voor telkens acht personen uit een salon, eetruimte, keuken en een buitenruimte. Iedere bewoner beschikt over een eenpersoonskamer van 23 m² met privébadkamer. Verder is er ook een semipublieke ontmoetings- en activiteitenruimte, een brasserie en een tuin. Met een E-peil van 37 doen de gebouwen bovendien beter dan de norm van 40.

En dat is lang niet de enige inspanning die we hier leverden op het vlak van duurzaamheid. Zo werkten we met Clean Site System om plastic verpakkingen op de werf beter te beheren. In totaal verzamelden we 100 vierhonderdliterzakken plastic, die we vervolgens deponeerden bij de afvalverwerker. Door verder te gaan dan onze normale sorteerverplichting, zorgden we voor minder vervuiling en droegen we bij aan een duurzamere, circulaire economie. Ook hebben we samengewerkt met vzw Ons Tehuis Brabant. Die zet volwassenen met een verstandelijke beperking in om afval op en rond de werf te verzamelen, met een nette en afvalvrije werfomgeving als gevolg.

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Mesenstraat, Mechelen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Zorgbedrijf Rivierenland
Bedrag 
€22.200.000
Architecten 
Architectenbureau Beliën
Groep Infrabo
Studiebureau 
Sweco Belgium (stabiliteit, technieken), Venac (akoestiek)
Uitvoeringstermijn
3 jaar
Start werken
06-2018
Einde werken
06-2021