Kielparktorens - Antwerpen

Prev Next
Beschrijving 

Sinds de lente van 2021 draait de vernieuwingsoperatie van de woontorens in het Antwerpse Kielpark op volle toeren. De nieuwe Kielparktorens met elk 96 appartementen worden visueel een eerbetoon aan de huidige torens (het Y-vormig grondplan wordt hernomen, op het gelijkvloers keren de zuilen met gekleurde mozaïeken terug en ook het open zicht met veel glaspartijen blijft bewaard, nvdr.), technisch worden het toonbeelden op vlak van duurzaamheid. Daarvoor zorgen een collectieve verwarmingsinstallatie met warmtepomp, zonnepanelen voor elektriciteit in de gemeenschappelijke delen, extra isolatie en vloerverwarming op lage temperatuur. In de gebouwen met 16 verdiepingen komen ook twee grote liften en twee gesloten traphallen. 

Waar mogelijk en wanneer de klant en architect ervoor openstaan, kunnen we delen van het gebouw off site in prefab (laten) produceren en op de werf assembleren. Bouwindustrialisatie heet dat. Het resultaat? Meer betaalbaar en vooral efficiënter bouwen. In sommige projecten gaan we heel ver. Zo trekken we de gevels van de nieuwe Kielparktorens op in geprefabriceerde gevelelementen van 13 x 3 meter (18 ton/stuk!) met daarin de raamkaders al voorgemonteerd. Enkele jaren geleden pasten we een gelijkaardige techniek toe voor de kant-en-klare gevelmontage van de Brusselse Astrotoren.

 

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Kielpark, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Woonhaven Antwerpen
Bedrag 
€34.000.000
Architecten 
ćzaar architecten
Studiebureau 
Establis, Atelier T, Daidalos, Bureau Bouwtechniek
Start werken
05-2021