CIO-CHU - Luik

Beschrijving 

Het project bestaat uit de bouw van een nieuw gebouw waarin op één locatie een geïntegreerd oncologisch centrum (IOC) en alle laboratoria voor klinische analyse zijn ondergebracht. Het IOC is een poliklinisch centrum voor de behandeling van tumoren met een interdisciplinaire structuur ten dienste van kankerpatiënten, die de interactie van alle beschikbare vaardigheden (technische, klinische en onderzoeksvaardigheden) op één locatie bevordert. Het centrum omvat medisch-technische platforms, ter ondersteuning van de zware apparatuur van radiotherapie, nucleaire geneeskunde en een radiologie-eenheid. In het nieuwe gebouw zijn er ook klinische ruimtes voor oncologische consulten, het daghospitaal, de kantoren van de oncologische artsen en de datamanagers, en de eenheid voor klinisch en translationeel onderzoek.

De bovenste niveaus zijn ontworpen met takels van het TT-type om de overspanningen van 14,40 m te overbruggen, aangezien deze niveaus kolomvrije ruimten vereisen. Voor de lagere niveaus is een paddestoelplaat - kolomsysteem gebruikt om de beschikbare plafondhoogte te maximaliseren, terwijl een comfortabele plafondhoogte behouden blijft.
Tussen het nieuwe en het bestaande gebouw werd een 50 m lange verbindingsgang aangelegd.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Nieuws

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Avenue de l'Hôpital, Liège, Liege, België
Bouwheer 
CHU du Sart-Tilman
Eindgebruiker 
CIO
Bedrag 
€22.400.000
Architecten 
Bureau Emile Verhaegen
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki, Eraerts
Oppervlakte bovengronds 
28 000m²
Uitvoeringstermijn
5 jaar 2 maanden
Start werken
05-2014
Einde werken
07-2019