Asperre (Papenhof 2) - Mechelen

Beschrijving 

Langs het Aspergeveld in Mechelen ontwikkelde Willemen Real Estate het woonproject Asperre. Het maakt deel uit van woonwijk Papenhof – De Hofkes die we in 2016 opleverden. Ook nu koos IGEMO voor een samenwerking met Willemen Construct en Willemen Real Estate.

Net als bij de 43 woningen van De Hofkes ligt de nadruk bij Asperre op duurzaamheid en energiezuinig wonen. Asperre biedt 21 BEN- of bijna-neutrale woningen aan op een unieke locatie naast het park Papenhof, niet ver van het centrum van Mechelen.

Door de ligging aan de stadsrand en de groene omgeving van het park is het rustig en aangenaam wonen in Asperre. Toch ben je op minder dan 10 minuten fietsen in de bruisende binnenstad. De voordelen van ‘wonen in de stad’ zijn dus binnen handbereik. Ook het treinstation Mechelen-Nekkerspoel en de oprit van de E19 zijn vlot bereikbaar.

Asperre geeft met zijn BEN-woningen de volle aandacht aan doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen. In de 15 VERTE-woningen wordt er zelfs gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een BEO-veld. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en S-peil, wat resulteert in een lage energiefactuur.

Alle woningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging, bereikbaar via een tuinpad. Er zijn verschillende types woningen, die zich onderscheiden door hun indeling, gevel en ramen. Alle woningen werden ontworpen in een hedendaags en tijdloos design met een praktische indeling en hoog wooncomfort. Ze werden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met in de woning zelf een beperkt aantal dragende wanden. Dat heeft als voordeel dat de woning qua indeling flexibel blijft voor een veranderend gebruik in de toekomst.

Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage, waardoor er bovengronds een verkeersluwe omgeving ontstaat met een groen uitzicht.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aspergeveld, Mechelen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Willemen Real Estate, Igemo
Architecten 
dmvA-Architecten
Studiebureau 
Macobo-Stabo, Venac (akoestiek)
Oppervlakte bovengronds 
3 689m²
Oppervlakte ondergronds 
1 642m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 8 maanden
Start werken
02-2022
Einde werken
10-2023