Willemen toont plannen met Hagewindesite in Lokeren

Prev Next

Willemen Real Estate heeft zijn plannen onthuld voor de ontwikkeling van de eerste fase van het Haagbeukproject. Op de site van de voormalige Hagewindeschool verrijzen de komende jaren 100 appartementen.

De keuze om een nieuwe invulling te geven aan de Hagewindesite werd al gemaakt in 2008. In dat jaar besliste de toenmalige directie om de schoolgebouwen te verkopen. Een deel van de school verhuisde naar nieuwbouw De Vinderij in de Bleekmeersstraat en de oude schoolgebouwen werden gesloopt.

Vandaag hebben Willemen en het stadsbestuur de eerste fase van het project voorgesteld. Op het deel van de site dat grenst aan het Cultureel Centrum en de dekenij op het Kerkplein verrijzen drie residenties Appelvink, Houtspecht en Eekhoorn die samen goed zijn voor een honderdtal appartementen. Ook de aanleg van een ondergrondse parkeergarage zit vervat in de plannen. "Voor het landschapsontwerp hebben we bijzondere aandacht besteed aan het creëren van een nieuwe, autoluwe straat met aandacht voor de zwakke weggebruiker en open en groene ruimte in het straatbeeld", vertelt Philippe De Waegeneer, hoofd projectontwikkeling bij Willemen. Nog dit jaar zal een bouwvergunning ingediend worden voor het project. De oplevering van de appartementen is voorzien voor de tweede helft van 2018.

Voor meer informatie over het project kan je surfen naar www.woneninlokeren.be

23 oktober, 2015 - 10:00