Willemen Infra legt opnieuw proefvak aan met duurzaam asfalt

Prev Next

Aan de Kikvorsstraat in Gent heeft Willemen Infra opnieuw een proefvak REjuveBIT aangelegd. Het maakt deel uit van een proefproject van onderzoekers van de Universiteit Antwerpen in het kader van een Tetrafonds-project.

Het proefvak in Gent is één van de vijf proefvakken in Vlaanderen waar onderzoek wordt verricht naar asfalt verrijkt met verjongingsmiddelen en verhoogde recyclingpercentages. Aan de hand van de proefvakken wordt de technische impact ervan geëvalueerd op het niveau van het mengselontwerp, de mechanische eigenschappen en de traceerbaarheid. Bedoeling is om in de toekomst een duurzame vorm van asfalt te produceren door minder materialen en energie te verbruiken.

In de Gentse Kikvorsstraat werd een klein proefvak overgoten met de nieuwe, innovatieve asfalt die zowel in de top- als onderlagen bestaat uit oud, afgefreesd asfalt. Het verjongingsmiddel herstelt het oude asfalt en werkt de oudere componenten grotendeels weg, waardoor er meer gerecycleerd kan worden. Bovendien wordt het asfalt op een lagere temperatuur geproduceerd, wat heel wat energie uitspaart.

In mei legde Willemen Infra al een eerste proefvak aan in de haven van Antwerpen.

Bekijk de reportage van AVS. 

 

14 oktober, 2019 - 10:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.